Håndkikkert for jegere og friluftsmennesker

Leter du etter en håndkikkert til jakt eller friluftsliv? Hos Skittjakt finner du et stort utvalg av håndkikkerter fra kjente merker som Swarovski Optik, Zeiss, Hawke, Leica og Breitler

 

En håndkikkert er et viktig verktøy for jegere og friluftsmennesker. Den kan brukes til å observere dyr og natur, orientere seg i terrenget og identifisere objekter på lang avstand. Å bruke en god håndkikkert kan by på mange store opplevelser ute i naturen.

 

Hva er viktig å vurdere når man kjøper en håndkikkert?

  • Forstørrelse: Forstørrelsen angir hvor mange ganger objektet forstørres. En forstørrelse på 10x vil forstørre objektet 10 ganger og bringe deg nærme det du ser.
  • Objektivdiameter: Objektivdiameteren angir hvor mye lys som kommer inn i håndkikkerten. En større objektivdiameter gir bedre lysstyrke og skarphet.
  • Synsfelt: Synsfeltet angir hvor mye av omgivelsene du kan se gjennom håndkikkerten. Et bredt synsfelt er nyttig for å orientere seg i terrenget. oppgis ofte i meter synsbredde på 1000 meter.
  • Vanntett og støvtett: Hvis du skal bruke håndkikkerten i all slags vær, er det viktig at den er vanntett og støvtett.
  • Linser: Linser som dugger når det er litt fuktig er ikke noe hyggelig. Velg derfor en kikkert med en linsecoating som beskytter og som gir best mulig sikt i all slags vær.
  • Tilleggsfunksjoner: Trenger du å bruke en avstandsmåler kan dette også finnes integrert i en håndkikkert med avstandsmåler. Det finnes også håndkikkert med stabilisator som imponerer stort.'
  • Godt grep: En kikkert skal være god å holde med begge hender, men også kunne holdes med bare en hånd når det er behov for det. Et godt grep er avgjørende.

 

Breitler AM-6 Kikkert
5 995,-
Breitler Jeger håndkikkert
Velg
Fra 1 499,-
5
Breitler Arctic 8x32 ED
3 495,-
Swarovski SLC 56 Kvalitetskikkert
Velg
Fra 24 100,-
3
Silva Epic 10x25 kikkert
1 399,-