Riktig valg av sko

For enkelt å måle fotens lengde legger du et papir inntil veggen. Plasser så foten (barfot eller med en tynn sokk) på papiret med hælen inntil veggen. Det er viktig å stå oppreist når man måler. Sett en strek foran den lengste tåa, og mål med en linjal. Mål begge føttene; det er ikke uvanlig at den ene foten er større enn den andre.

 

Når du har stadfestet fotens lengde legger du på et overmål som vil bestemme hvilken type sko eller støvel du skal kjøpe.

Overmål


Når du velger sko til fjell, jakt eller vinter-støvler er det lurt å ta overmål for å få plass til tykke sokker og hindre gnagsår. Fjell, jakt og vinter-støvler ca 1,5cm. Øvrige tursko ca 1cm

 

Velg riktig størrelse


Ta det totale målet av foten din, inkludert overmål og velg størrelsen fra tabellen under. Evt kan du ta det totale målet av foten inkludert overmål, gange tallet med tre og dele på to. Rund opp til nærmeste hele tall for og finne din størrelse.

 

Vedlikehold av sko


Sett aldri bort sølete støvler!
Innleggssålene absorberer mye fuktighet og tørker raskere på utsiden av støvelen. De bør derfor tas ut etter hver lengre tur slik at støvlene får lov til å lufte skikkelig ut og tørke godt opp.

 

Dette er spesielt viktig å huske på ved flere dagers turer. I en ideell verden bør en vanngjennomtrukket lærstøvel tørkes i 24 timer før den brukes igjen.

 

Med riktig stell holder du skoene dine tørre og pene over tid.

 

Les mer om skoguide her

 

 

Les mer...Vis mindre...
Simms Challenger 7" Boot Black
Velg
1 499,-
1
Rapala Sportsman Pigget Støvel Kort
20%
559,-
699,-