635185 635185 635185 635185 635185 635185 635185

Alfa Laggo Advance GTX M Black 45

Fritidssko til lette turer og hverdags

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarTilbehørAlternativerSupport
Beskrivelse

Alfa Laggo Advance GTX M er en klassisk fritidssko til herrer, for lettere turer i by og hverdagsbruk, utviklet etter ergonomiske prinsipper for hvordan føttene beveger seg når vi går. Perfekte til korte turer i nærområdet og for å lufte hunden morgen og kveld.

 

  • Ergonomisk såle: ALFA Nortik outsole
  • Vanntett og pustende: GORE-TEX
  • Miljøvennlige materialer: Bluesign®-approved textile

 

Laggo ligner mer på en klassisk fritidssko, men har en asymmetrisk åpning der tunga på skoen er festet til en side. Det er praktisk så ikke tunga sklir ned i skoen, eller over mot den ene eller andre siden. Skoen festes på tradisjonelt vis med skolisser som gir større tilpasningsmuligheter, noe som er fint å vite dersom du har brede føtter.

 

Laggo Advance GTX er en fritidssko i Alfa sin STEG-serie laget til lettere turer og hverdagsbruk i by og natur. Utviklet av ALFA og skoinnovatør Mike Friton etter ergonomiske prinsipper for fotens bevegelse når vi går.

 

Skoen er laget av Bluesign®-godkjent tekstil som er lett og slitesterkt og som sitter godt på foten. Laggo er designet med en asymmetrisk åpning som gir et enkelt innsteg, samtidig som tungen ikke sklir ned. Skoen snøres og tilpasses med impregnerte skolisser.

 

Sålen ALFA Nortik er konstruert for en ideell kombinasjon av støtte under fotbuen, bedre plass til tærne og et godt balansert grep på harde underlag. Alt for å gi deg et stabilt og godt steg. GORE-TEX membran gir vanntetthet og god pusteevne. Det gjør skoene perfekte for daglig bruk uavhengig av været.

 

På grunn av lestens ergonomiske passform som følger foten, kan skoen oppleves som noe stor. Sjekk vår størrelsesguide og se om du bør velge en størrelse mindre enn normalt.

 

Størrelser

Skoene er store i størrelsen så sjekk størrelsestabellen. Mange opplever å velge en størrelse mindre enn normalt man vil gjøre på andre modeller fra Alfa.

Størrelse 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
Fotens lengde i cm 23,0 23,7 24,3 25,0 25,7 26,3 27,0 27,6 28,3 29,0 29,6 30,3

 

Bedre stabilitet og komfort i hvert Steg

Gode sko er en vitenskap. Skoene i ALFAs nye kolleksjon «Steg» er utviklet etter ortopediske prinsipper og fotens naturlige bevegelse. Dette er stabile og teknisk godt oppbygde sko med demping – tilpasset ett eneste formål: å gå.

 

Detaljene er alt i denne kolleksjonen. Funksjon, innovasjon og tidløs design. Steg er utviklet i samarbeid med skoinnvoatør, og den tidligere Nike-designeren Mike Friton. Enten det er i byen eller i marka, vil disse skoene gi deg mange gode turopplevelser.

 

«Det som er viktig for meg er at når du tar på en sko for første gang, vil jeg at det skal føles bra. Med dette designet ønsket jeg å la foten bevege seg fritt og naturlig. Disse skoene gir yttersiden av foten og tærne plass til å spre seg.»

 - Skoinnovatør Mike Friton om STEG-skoene

 

Ta steget tilbake

Mange har sneakers i form av jogge- eller løpesko på bena når de går, men visste du at det er et problem for kroppen som kan påføre deg skader på sikt? Når du går oppfører foten seg på en helt annen måte enn når du løper, derfor lanserer ALFA en ny kolleksjon med sko som er tilpasset steget.

 

Det betyr en form som gir rom til at foten kan bevege seg fritt og naturlig, der yttersiden av foten presses ned og utover, og der tærne kan spre seg. Det gjør gåskoene mer stabile og er bedre for ryggraden, enn om du går i løpesko.

 

Å gå er virkelig undervurdert. Enten det er på asfalt eller turstien har det å sette en fot foran den andre stor positiv innvirkning på fysisk og mental helse.

 

Mike, ikke bare Nike

Ved utviklingen av Steg-serien har Alfa samarbeidet med Mike Friton, en anerkjent skoinnovatør som står bak en rekke internasjonale skosuksesser for blant annet Nike. Hans grunnfilosofi handler om god helse for foten og et ønske om å fusjonere designfokuset fra mote til hva som er bra for foten.

 

I tett samarbeid med ALFAs designteam har han utviklet en lest og såle til Steg-skoene, som har resultert i en teknisk innovasjon, kun laget for ett formål - å gå bedre.

 

«Dagens joggeskomote har for stort fokus på overdrevet demping og rimelige produksjonsmetoder. Dette går ut over skoens egenskaper, spesielt stabiliteten, noe som gir et unaturlig steg.»

- Skoinnovatør, Mike Friton 

 

Tre design, men samme base

I Steg-serien finnes tre modeller; Eide, Laggo og Stokka. Disse er bygget opp med samme base med lik form og såle, men det som skiller dem fra hverandre er designet av oversiden.

 

Alfa Laggo Advance GTX

Laggo ligner mer på en klassisk fritidssko, men har en asymmetrisk åpning der tunga på skoen er festet til en side. Det er praktisk så ikke tunga sklir ned i skoen, eller over mot den ene eller andre siden. Skoen festes på tradisjonelt vis med skolisser som gir større tilpasningsmuligheter, noe som er fint å vite dersom du har brede føtter.

 

I ALFA er de opptatt av bærekraft og å redusere overforbruk. Alfa benytter derfor materialer i god kvalitet, slik at skoene tåler bruk og varer lenge. Til Steg-skoene er det valgt slitesterkt materiale som er Bluesign®-godkjent. Bluesign® er en organisasjon som arbeider for en trygg og bærekraftig tekstilindustri og følger derfor tekstilene i hele produksjonen fra fabrikk til ferdig produkt.

 

Som i de fleste ALFA-sko er det benyttet GORE-TEX membran som gjør skoene vanntett og pustende. Dermed holdes føttene tørre og komfortable i all slags vær.

 

Mønster inspirert av nordisk håndarbeid

Funksjonalitet, komfort og tidløs design er alltid første prioritet for ALFA. En artig detalj er undersålen der Mike Friton har latt seg inspirere av nordisk, lokalt håndarbeid, som har resultert i et sålemønster av stjerner, eller roser, som vi kan kjenne igjen fra for eksempel Selbuvotter.

 

Bruksområder for Alfa Laggo Advance GTX

  • Hverdagsbruk
  • Lettere turer
  • Hundeluftetur

 

Ergonomisk såle: ALFA Nortik outsole

ALFA Nortik sålen er ergonomisk konstruert for å gi en ideel kombinasjon av støtte under fotbuen, godt grep mot underlaget og balanse når man går.

 

Vanntett og pustende: GORE-TEX

GORE-TEX er den ultimate membran for vanntette, pustende og slitesterke sko. Samtidig som fukt utenfra blokkeres, slippes luft ut så svetten fordampes fra innsiden av skoene. Dette gir et tørt og behagelig klima for føttene i all slags vær. Det finnes fler varianter og ALFA velger alltid GORE-TEX membran tilpasset bruksområdet.

 

Miljøvennlige materialer: Bluesign®-approved textile

Tekstilene i dette produktet er sertifisert for å være trygge for miljøet, arbeiderne og de som bruker produktene. Bluesign®-sertifiseringen gjelder kjemikalier, prosesser, materialer og produkter. Det hjelper produsenter med å håndtere kjemikalier på riktig måte og erstatte skadelige stoffer med sikrere alternativer.

 

Materialer

 

GORE-TEX

GORE-TEX er den ultimate membran for vanntette, pustende og slitesterke sko. Samtidig som fukt utenfra blokkeres, slippes luft ut så svetten fordampes fra innsiden av skoene. Dette gir et tørt og behagelig klima for føttene i all slags vær. Det finnes fler varianter og ALFA velger alltid GORE-TEX membran tilpasset bruksområdet.

 

Bluesign®-approved textile

Tekstilene i dette produktet er sertifisert for å være trygge for miljøet, arbeiderne og de som bruker produktene. Bluesign®-sertifiseringen gjelder kjemikalier, prosesser, materialer og produkter. Det hjelper produsenter med å håndtere kjemikalier på riktig måte og erstatte skadelige stoffer med sikrere alternativer.

 

Tekstiler

De store fordelene med tekstil er svært gode pusteegnskaper og lav vekt. Dette gir sko som er lette og luftige til bruk på lettere turer. ALFA velger tekstiler egnet for sitt bruksområde, med fokus på miljø og kvalitet.

 

Tå-beskyttelse

Tåbeskyttelse som gir økt slitasjestyrke og forlenger skoenes levetid.

 

Såleteknologi

 

ALFA Nortik outsole

ALFA Nortik sålen er ergonomisk konstruert for å gi en ideel kombinasjon av støtte under fotbuen, godt grep mot underlaget og balanse når man går.

 

Lightweight EVA midsåle

En EVA midtsåle har svært lav vekt, men høy støtabsorbsjon. I alle ALFA sko tilpasses demping og stabilitet etter skoens bruksområde, slik at du får en optimal og komfortabel turopplevelse.

 

Standard l-board

Standard binnsåle som gir støtte og stabilitet tilpasset skoens tiltenkte bruksområde.

 

Klassisk innersåle

Skoene har en klassisk, formet innersåle med pustende og fuktabsorberende EVA-materiale. Sålen har en antibakteriell overflate som motvirker lukt. For ekstra god komfort har skumkonstruksjonen støtdempende egenskaper.

 

Forseglede sømmer

Forseglede sømmer for økt vannmotstand.

 

Easy entry loops

Design med hemper som gjør det lettere å ta på seg skoen.

 

Impregnated laces

ALFA bruker kun skolisser som er vannavvisende, slitesterke og holdbare. Impregnerte skolisser hindrer vannabsorpsjon og holder deg tørr på bena. Våre skolisser er produsert i henhold til GORE-TEX-standarden.

 

Detaljer

  • VEKT: 380 g pr sko (EU 43)
  • SKAFTHØYDE: 6,0 cm (EU 42)
  • PASSFORM: Wide
  • MATERIALE: Textile + GORE-TEX
  • SÅLE: ALFA Nortik

 

Egenskaper

  • Vanntett: 4/5
  • Pusteegenskaper: 4/5
  • Sålestivhet: 3/5
  • Isolasjon: 2/5
  • Ankelstøtte: 2/5

 

Alfa Laggo er en del av Alfa sin STEG-serie

Når du tar på deg ALFA Steg vet hunden din hva som skal skje. Dere skal på tur. ALFA Steg er designet for å støtte føttenes naturlige bevegelse. Med utgangspunkt i ergonomiske prinsipper er de skapt for å gi gode turopplevelser på grus og asfalt – både for deg og hunden din.

 

En hyllest til steget

Etter over 90 år med ekspedisjoner, jakt, turer, og Norge på langs vet vi hva som kreves av en god sko. Alfa Steg har en behagelig passform som gir rom til foten og dens bevegelser. GORE-TEX-membranen gjør skoene pustende, vanntett, varm og klar for all slags vær. En sømløs blanding av funksjon og innovasjon.

 

Tre design, men samme base

I Steg-serien finnes tre modeller; Eide, Laggo og Stokka. Disse er bygget opp med samme base med lik form og såle, men det som skiller dem fra hverandre er designet av oversiden.

 

  • Alfa Stokka - er en såkalt «fitsleeve», og kan minne om en sokk som strekkes for å tre foten inn i skoen. Den er elastisk og sitter godt rundt foten. Passformen kan tilpasses ytterligere ved snøring.
  • Alfa Laggo - ligner mer på en klassisk fritidssko, men har en asymmetrisk åpning der tunga på skoen er festet til en side. Det er praktisk så ikke tunga sklir ned i skoen, eller over mot den ene eller andre siden. Skoen festes på tradisjonelt vis med skolisser som gir større tilpasningsmuligheter, noe som er fint å vite dersom du har brede føtter.
  • Alfa Eide - er en fritidssko med et sporty uttrykk, perfekt for aktive mennesker i hverdagen. Skoene har en slitesterk overdel og utformingen av helen gjør det enkelt å ta på skoene. Med Eide kan du gå rett fra kontoret og ut på lette turer.

 

Bedre stabilitet og komfort i hvert Steg

Gode sko er en vitenskap. Skoene i ALFAs nye kolleksjon «Steg» er utviklet etter ortopediske prinsipper og fotens naturlige bevegelse. Dette er stabile og teknisk godt oppbygde sko med demping – tilpasset ett eneste formål: å gå. Detaljene er alt i denne kolleksjonen. Funksjon, innovasjon og tidløs design. Steg er utviklet i samarbeid med skoinnvoatør, og den tidligere Nike-designeren Mike Friton. Enten det er i byen eller i marka, vil disse skoene gi deg mange gode turopplevelser.

 

Ingenting er tilfeldig

I ALFA er vi opptatt av bærekraft og å redusere overforbruk. Vi benytter derfor materialer i god kvalitet, slik at skoene tåler bruk og varer lenge. Til Steg-skoene er det valgt slitesterkt materiale som er Bluesign®-godkjent. Bluesign® er en organisasjon som arbeider for en trygg og bærekraftig tekstilindustri og følger derfor tekstilene i hele produksjonen fra fabrikk til ferdig produkt.

 

Som i de fleste ALFA-sko er det benyttet GORE-TEX membran som gjør skoene vanntett og pustende. Dermed holdes føttene tørre og komfortable i all slags vær.

 

Mønster inspirert av nordisk håndarbeid

Funksjonalitet, komfort og tidløs design er alltid første prioritet for ALFA. En artig detalj er undersålen der Mike Friton har latt seg inspirere av nordisk, lokalt håndarbeid, som har resultert i et sålemønster av stjerner, eller roser, som vi kan kjenne igjen fra for eksempel Selbuvotter.



 

Vedlikehold

ALFAs fokus har i alle år vært kvalitet og funksjonalitet. For å opprettholde skoenes egenskaper er det viktig med godt vedlikehold.

 

Riktig stell og vedlikehold er viktig for at dine Alfa sko skal holde seg tørre og pene over tid. Smuss og fuktighet har mindre effekt på velholdte sko.

 

HUSK! Luftning etter hver langtur

 

Innleggssålene absorberer mye fuktighet og tørker raskere på utsiden av støvelen. De bør derfor tas ut etter hver tur slik at støvlene får lov til lufte skikkelig ut og tørke godt opp. Dette er spesielt viktig å huske på ved flere dagers turer.

 

Sett aldri bort sølete støvler. Skal du vaske, pusse eller impregnere støvlene må du også fjerne lissene slik at du kommer til under disse. Når innleggssåler og lisser er fjernet, må smuss fjernes fra overmaterialet. For normale nivåer av skitt vil børsting med Alfa skobørste (fullnarvet skinn) og rengjøring under lunkent rennende vann og litt oppvaskmiddel være nok. For spesielt skitne støvler bruk Alfa skorengjøring-spray som er et effektivt rengjørings middel som fjerner flekker og skitt.

 

Instrukser

  1. Fjern løs skitt med en fuktig klut.
  2. Rist flasken og spray jevnt på sko/støvelen.
  3. Bruk en fuktig klut til å vaske på skoen.
  4. Skyll eventuelt under springen eller tørk av med en klut.
  5. Gjenta hvis nødvendig og deretter tørk og impregner skoen umiddelbart.

 

Overmaterialet i den rengjorte skoen har nå mer åpne porer og vil da lettere absorbere vann. For å redusere vannopptaket må impregnering tilføres etter støvelen har tørket.

 

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Tilbehør
Alternativer
Support