635357 635357 635357 635357

Alfa Eide Advance GTX M Fire 44

Fritidssko til lettere turer og hverdags

Varenr: 261386
1 699,-
-+
3 stk på nettlager
 • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarTilbehørAlternativerSupport
Beskrivelse

Alfa Eide Advance GTX M er lette gore-tex tursko til herrer for lettere turer og hverdagsbruk på asfalt og hardt underlag, utviklet etter ergonomiske prinsipper for hvordan føttene beveger seg når vi går.

 

 • Vanntett og pustende: GORE-TEX
 • Ergonomisk såle: ALFA Nortik yttersåle
 • Beskyttende helkalosjering
 • Lettvekts EVA midtsåle

 

Eide er en fritidssko med et sporty uttrykk, perfekt for aktive mennesker i hverdagen. Skoene har en slitesterk overdel og utformingen av helen gjør det enkelt å ta på skoene. Med Eide kan du gå rett fra kontoret og ut på lette turer i skog og mark.

 

ALFA Nortik yttersålen er ergonomisk konstruert for en ideell kombinasjon av støtte under fotbuen, godt grep mot underlaget og balanse når man går. For et stabilt steg er skoen laget for å gi bedre rom til tærne. EVA-mellomsåle sørger for myk og komfortabel demping når man går på harde underlag.

 

Eide er laget av slitesterk og Bluesign®-godkjent tekstiler som sitter godt på foten og gir en myk og behagelig følelse under bruk.

 

Konstruksjonen gjør det enkelt å ta av og på skoene og GORE-TEX membran gir vanntetthet og god pusteevne. Dette gjør Eide til den perfekte skoen for aktive mennesker i hverdagen, både når du går til kontoret eller når du skal ut på en dagstur.

 

Størrelser

Skoene er store i størrelsen så sjekk størrelsestabellen. Mange opplever å velge en størrelse mindre enn normalt man vil gjøre på andre modeller fra Alfa.

Størrelse 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
Fotens lengde i cm 23,0 23,7 24,3 25,0 25,7 26,3 27,0 27,6 28,3 29,0 29,6 30,3

 

Bruksområder

 • Hverdagsbruk
 • Lettere turer
 • Hundeturer
 • Turer i nærmiljøet

 

Detaljer

 • VEKT: 370 g pr sko (EU 43)
 • SKAFTHØYDE: 5,51 cm (EU 43)
 • PASSFORM: Regular
 • MATERIALE: Textile + GORE-TEX
 • SÅLE: Alfa Nortik

 

Egenskaper

 • Vanntett: 4/5
 • Pusteegenskaper : 4/5
 • Sålestivhet: 3/5
 • Isolasjon: 2/5
 • Ankelstøtte: 2/5

 

Vanntett og pustende: GORE-TEX

GORE-TEX er den ultimate membran for vanntette, pustende og slitesterke sko. Samtidig som fukt utenfra blokkeres, slippes luft ut så svetten fordampes fra innsiden av skoene. Dette gir et tørt og behagelig klima for føttene i all slags vær. Det finnes fler varianter og ALFA velger alltid GORE-TEX membran tilpasset bruksområdet.

 

Ergonomisk såle: ALFA Nortik yttersåle

ALFA Nortik sålen er ergonomisk konstruert for å gi en ideel kombinasjon av støtte under fotbuen, godt grep mot underlaget og balanse når man går.

 

God pusteevne

De store fordelene med tekstil er svært gode pusteegnskaper og lav vekt. Dette gir sko som er lette og luftige til bruk på lettere turer. ALFA velger tekstiler egnet for sitt bruksområde, med fokus på miljø og kvalitet.

 

Materialer

GORE-TEX

GORE-TEX er den ultimate membran for vanntette, pustende og slitesterke sko. Samtidig som fukt utenfra blokkeres, slippes luft ut så svetten fordampes fra innsiden av skoene. Dette gir et tørt og behagelig klima for føttene i all slags vær. Det finnes fler varianter og ALFA velger alltid GORE-TEX membran tilpasset bruksområdet.

 

Tekstiler

De store fordelene med tekstil er svært gode pusteegnskaper og lav vekt. Dette gir sko som er lette og luftige til bruk på lettere turer. ALFA velger tekstiler egnet for sitt bruksområde, med fokus på miljø og kvalitet.

 

Beskyttende helkalosjering

Hos ALFA produserer vi kvalitetsprodukter, som tåler bruk og har lang varighet. For ekstra slitestyrke, har skoen kalosjering rundt hele nedre del. Helkalosjering beskytter mot ytre påkjenninger og forlenger dermed skoens levetid.

 

Såleteknologi

ALFA Nortik yttersåle

ALFA Nortik sålen er ergonomisk konstruert for å gi en ideel kombinasjon av støtte under fotbuen, godt grep mot underlaget og balanse når man går.

 

Lettvekts EVA midtsåle

En EVA midtsåle har svært lav vekt, men høy støtabsorbsjon. I alle ALFA sko tilpasses demping og stabilitet etter skoens bruksområde, slik at du får en optimal og komfortabel turopplevelse.

 

Standard l-board

Standard binnsåle som gir støtte og stabilitet tilpasset skoens tiltenkte bruksområde.

 

Klassisk innersåle

Skoene har en klassisk, formet innersåle med pustende og fuktabsorberende EVA-materiale. Sålen har en antibakteriell overflate som motvirker lukt. For ekstra god komfort har skumkonstruksjonen støtdempende egenskaper.

 

Forseglede sømmer

Forseglede sømmer for økt vannmotstand.

 

Alfa Eide er en del av Alfa sin STEG-serie

Når du tar på deg ALFA Steg vet hunden din hva som skal skje. Dere skal på tur. ALFA Steg er designet for å støtte føttenes naturlige bevegelse. Med utgangspunkt i ergonomiske prinsipper er de skapt for å gi gode turopplevelser på grus og asfalt – både for deg og hunden din.

 

En hyllest til steget

Etter over 90 år med ekspedisjoner, jakt, turer, og Norge på langs vet vi hva som kreves av en god sko. Alfa Steg har en behagelig passform som gir rom til foten og dens bevegelser. GORE-TEX-membranen gjør skoene pustende, vanntett, varm og klar for all slags vær. En sømløs blanding av funksjon og innovasjon.

 

Tre design, men samme base

I Steg-serien finnes tre modeller; Eide, Laggo og Stokka. Disse er bygget opp med samme base med lik form og såle, men det som skiller dem fra hverandre er designet av oversiden.

 

 • Alfa Stokka - er en såkalt «fitsleeve», og kan minne om en sokk som strekkes for å tre foten inn i skoen. Den er elastisk og sitter godt rundt foten. Passformen kan tilpasses ytterligere ved snøring.
 • Alfa Laggo - ligner mer på en klassisk fritidssko, men har en asymmetrisk åpning der tunga på skoen er festet til en side. Det er praktisk så ikke tunga sklir ned i skoen, eller over mot den ene eller andre siden. Skoen festes på tradisjonelt vis med skolisser som gir større tilpasningsmuligheter, noe som er fint å vite dersom du har brede føtter.
 • Alfa Eide - er en fritidssko med et sporty uttrykk, perfekt for aktive mennesker i hverdagen. Skoene har en slitesterk overdel og utformingen av helen gjør det enkelt å ta på skoene. Med Eide kan du gå rett fra kontoret og ut på lette turer.

 

Bedre stabilitet og komfort i hvert Steg

Gode sko er en vitenskap. Skoene i ALFAs nye kolleksjon «Steg» er utviklet etter ortopediske prinsipper og fotens naturlige bevegelse. Dette er stabile og teknisk godt oppbygde sko med demping – tilpasset ett eneste formål: å gå. Detaljene er alt i denne kolleksjonen. Funksjon, innovasjon og tidløs design. Steg er utviklet i samarbeid med skoinnvoatør, og den tidligere Nike-designeren Mike Friton. Enten det er i byen eller i marka, vil disse skoene gi deg mange gode turopplevelser.

 

Ingenting er tilfeldig

I ALFA er vi opptatt av bærekraft og å redusere overforbruk. Vi benytter derfor materialer i god kvalitet, slik at skoene tåler bruk og varer lenge. Til Steg-skoene er det valgt slitesterkt materiale som er Bluesign®-godkjent. Bluesign® er en organisasjon som arbeider for en trygg og bærekraftig tekstilindustri og følger derfor tekstilene i hele produksjonen fra fabrikk til ferdig produkt.

 

Som i de fleste ALFA-sko er det benyttet GORE-TEX membran som gjør skoene vanntett og pustende. Dermed holdes føttene tørre og komfortable i all slags vær.

 

Mønster inspirert av nordisk håndarbeid

Funksjonalitet, komfort og tidløs design er alltid første prioritet for ALFA. En artig detalj er undersålen der Mike Friton har latt seg inspirere av nordisk, lokalt håndarbeid, som har resultert i et sålemønster av stjerner, eller roser, som vi kan kjenne igjen fra for eksempel Selbuvotter. 

Vedlikehold

ALFAs fokus har i alle år vært kvalitet og funksjonalitet. For å opprettholde skoenes egenskaper er det viktig med godt vedlikehold.

 

Riktig stell og vedlikehold er viktig for at dine Alfa sko skal holde seg tørre og pene over tid. Smuss og fuktighet har mindre effekt på velholdte sko.

 

HUSK! Luftning etter hver langtur

 

Innleggssålene absorberer mye fuktighet og tørker raskere på utsiden av støvelen. De bør derfor tas ut etter hver tur slik at støvlene får lov til lufte skikkelig ut og tørke godt opp. Dette er spesielt viktig å huske på ved flere dagers turer.

 

Sett aldri bort sølete støvler. Skal du vaske, pusse eller impregnere støvlene må du også fjerne lissene slik at du kommer til under disse. Når innleggssåler og lisser er fjernet, må smuss fjernes fra overmaterialet. For normale nivåer av skitt vil børsting med Alfa skobørste (fullnarvet skinn) og rengjøring under lunkent rennende vann og litt oppvaskmiddel være nok. For spesielt skitne støvler bruk Alfa skorengjøring-spray som er et effektivt rengjørings middel som fjerner flekker og skitt.

 

Instrukser

 1. Fjern løs skitt med en fuktig klut.
 2. Rist flasken og spray jevnt på sko/støvelen.
 3. Bruk en fuktig klut til å vaske på skoen.
 4. Skyll eventuelt under springen eller tørk av med en klut.
 5. Gjenta hvis nødvendig og deretter tørk og impregner skoen umiddelbart.

 

Overmaterialet i den rengjorte skoen har nå mer åpne porer og vil da lettere absorbere vann. For å redusere vannopptaket må impregnering tilføres etter støvelen har tørket.

 

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Tilbehør
Alternativer
Support