Lokkeutstyr for lokkejakt

Lokkejakt er nok noe av den mest spennende, givende og samtidig krevende jaktformen du kan være med på, men for at det skal bli en vellykket jakt så er det viktig å ha riktig utstyr. Vi kan derfor tilby et bredt utvalg av lokkefløyter og lokkeutstyr, enten du skal på fuglejakt eller annen type lokkejakt. Alt for å få dyrene inn på skuddhold.

 

Elektroniske lokker

Elektroniske lokker bruker lydopptak for å imitere lyder av forskjellige fugler. De er enkle å bruke og kan gi en rekke forskjellige lyder. Elektroniske lokker er mer effektive enn lokkefløyter i vindfulle forhold.

 

Komplett pakke

En komplett pakke er et sett med lokkeutstyr som inkluderer alt du trenger for å starte med ulike lokkejakt-former. En komplett pakke kan inkludere lokkefløyter, lokkefugler, lokker og annet tilbehør som kamuflasje.

 

Lokke tilbehør

Lokke tilbehør er produkter som brukes sammen med lokkeutstyr. Lokke tilbehør kan inkludere ting som lokkefugl-pinner, lokkefløyte-trekk, lokkefløyte snor og sekker for frakt av mange lokkefugler.

 

Lokkefløyter

Lokkefløyter er det mest tradisjonelle lokkeutstyret, og de brukes til å imitere lyder av forskjellige fugler. Lokkefløyter kan være laget av forskjellige materialer, for eksempel tre, plast eller metall. Det finnes også en rekke forskjellige typer lokkefløyter, for eksempel fløyter for elg, hjort, villsvin, rådyr, ender, gjess, duer og andre fugler.

 

Lokkefugl

Lokkefugl er en realistisk etterligning av en fugl. Lokkefugler kan brukes til å imitere fugler som allerede er i området, eller til å lokke fugler til et område. Lokkefugler er et effektivt lokkeutstyr, men de kan også være dyre.

 

Lokkemidler

Lokkemidler er lukter eller lyder som brukes til å tiltrekke dyr som rådyr, hjort og villsin til et område. Lokkemidler kan brukes dyrene til et sted hvor de kan bli jaktet på, eller til å beskytte avlinger.

 

Lokker

Lokker er nyttige verktøy for en predatorjeger for å lokke inn rev til et område med beveglser som tiltrekker predatoren og som også tar bort oppmerksomheten fra jegeren.

 

Anti-lokkemidler

Anti-lokkemidler er lukterstoffer som brukes til å skremme bort dyrene fra et område. De kan brukes til å beskytte avlinger eller å unngå skader på bygninger og infrastruktur.

 

Hvordan velge lokkeutstyr

Det finnes en rekke forskjellige faktorer å vurdere når du velger lokkeutstyr. Du bør tenke på hvilken type jakt du skal drive, hvilke dyr og fugler du skal jakte på, og hvor mye du er villig til å bruke.

 

Hvis du er nybegynner, kan det være lurt å starte med en enkel lokkefløyte for rådyr eller ender og noen enkle lokkefugler for arten du skal jakte på. Etter hvert som du blir mer erfaren, kan du investere i mer avansert lokkeutstyr.

 

Tips for å bruke lokkeutstyr

Det er viktig å lære seg å bruke lokkeutstyr riktig for å oppnå best mulig resultat.

 

Her er noen tips:

  • Prøv å øve deg i ulike miljøer, inkludert vindfulle forhold. Øvelse er lettest å gjøre når man er alene hjemme ;-)
  • Bruk lokkeutstyret på riktig sted og på riktig tidspunkt.
  • Vær tålmodig og ikke gi opp hvis du ikke ser resultater med en gang.
  • Se masse på YouTube videoer og snakk med andre hjelpsomme jegere

 

Les mer...Vis mindre...