Fjellduk

En fjellduk er et flerbruks produkt som kan fungere som både teltduk, presenning, nødbivuakk, soveposetrekk, som egen sovepose om sommeren, og til en rekke andre bruksområder når man er ute i naturen. Fjellduker gir vind- og regnbeskyttelse og er ofte laget av materialer som er vannavstøtende, vindtette og noen ganger også isolerte. De er vanligvis lette og kompakte nok til å være enkle å bære med seg i en ryggsekk.

 

Fjellduker kan brukes i en rekke ulike situasjoner og for forskjellige formål. For eksempel kan de fungere som et enkelt ly for en eller flere personer, som en vindsperre når man rasteplasserer, eller som et ekstra lag isolasjon rundt en sovepose i kaldt vær. De kan også brukes som et nødly i tilfelle uventede endringer i været eller andre situasjoner der man plutselig må søke ly.

 

En fjellduk er et must for reinsdyrjegere, posteringsjegere og andre jegere som jakter når det er kaldt og kuldegrader. Spesielt kjekt å ha en fjellduk for hånden om du skal sitte stille lenge eller må søke ly i dårlig vår.

 

Siden de er så allsidige, er fjellduker populære blant turgåere, jegere, fiskere og andre som tilbringer tid utendørs i varierte og ofte utfordrende forhold.

Noen fjellduk-modeller kommer også i hundepose-versjoner som gir ly og holder hunder som yter sitt beste ute under kaldeforhold varme når det teller som mest.

 

Les våre blogginnlegg som omhandler fjellduk

 

Les mer...Vis mindre...