Knivslipere

Når knivene dine blir sløve, er en knivsliper et nyttig verktøy å ha. For hobbykokken hører den hjemme på kjøkkenet, mens for friluftsmennesket er den like viktig i sekken. Heldigvis har vi flere modeller som er små nok til å passe i lommen, som gjør dem ideelle for de som alltid er på farten.

Det finnes mange forskjellige typer knivslipere, men de fungerer i all hovedsak på samme måte. Noen fungerer best på rette kanter, mens andre fungerer bedre på taggete kanter. Hos Skitt Fiske får et stort utvalg solide knivslipere, bryne og slipestål.

 

Hva slags knivsliper trenger du?

Valg av knivsliper avhenger av hvilke kniver du har. Porselenskniver krever for eksempel en diamantsliper, noe som også fungerer godt til kniver i rustfritt stål. Vurder også hvor ofte du trenger å slipe knivene dine. Bruker du knivene dine hver dag, trenger du en kraftigere kraftig sliper enn noen som bare bruker knivene av og til.

 

Det finnes både manuelt og motorisert slipeutstyr, hvor sistnevnte gjør mye av jobben for deg. Ulempen er at den motoriserte tar mer plass, og den er selvfølgelig langt mindre praktisk på tur i skogen. Du kan også bruke en bryne, som du enkelt kan ta med deg på tur. Ved bruk av et bryne holder du brynet i ro og fører kniven over som om du vil skjære tynne skiver av det. Ta godt vare på knivene dine, så vil du få et godt resultat og en sylskarp kniv i lang tid fremover.

 

En knivsliper gjør hverdagen tryggere

Husk at en skarp kniv er langt tryggere å bruke enn en sløv en. Er kniven skarp trenger du ikke bruke like mye makt for å skjære gjennom, og du får mer kontroll over kniven. Er kniven sløv risikerer du å kutte feil, og i verste fall skade deg.

 

Les mer...Vis mindre...
Work Sharp PAJ Oppgraderingssett
Kjøp
23%
1 079,-
1 399,-
5
Gränsfors Øksfil
Kjøp
33%
299,-
449,-
3
Øyo Bryne grov/fin
Kjøp
30%
69,-
99,-
20+
Work Sharp WSKTS MK.2 Kniv & verktøysliper
Kjøp
20%
1 599,-
1 998,-
4