Jaktdresser

En jaktdress er en jegers favorittantrekk når det skal jaktes. En jaktdress kan være alt fra lett og tynn for jakt på sommersesongen til vind og vanntett for en regnfull høstmorgen eller foret for de aller kaldeste jaktdagene.

 

De aller fleste velger ofte en jaktdress med kamuflasje for å skjule seg for dyrene på best mulig måte. Andre vil ha en klassisk grønn eller brun jaktdress. Valget er opp til den enkelte og valgene mellom kamuflasje er mange, både grønt, brunt og hvi vinterkamuflasje.

 

Jaktdress for sommerjakten

En jaktdress som skal brukes på sommertid under den varmeste jakttiden må være laget av et materiale som lar huden puste, slik at jegeren ikke blir for varm. Det er også viktig at dressen er behagelig å bevege seg i, slik at jegeren kan bevege seg fritt i terrenget. Sommeren er den perfekte tiden for godværsjegere som helst jakter når sola skinner. Å jakte rev, kråke, gås, due og ender bak en kamuflasjeduk er ofte favoritter fra juli og ut august.

 

Jaktdress for høstens jakter

En jaktdress som skal brukes om høsten må være laget av et materiale som er vanntett og vindtett, slik at jegeren ikke blir våt eller kald i høstværet. Det er også viktig at dressen er behagelig å bevege seg i, slik at jegeren kan bevege seg fritt i terrenget. Jegere som benytter muligheten om høsten for som regel utbytter i form av aktive jakter på rådyr, hjort, elg og skog- og fjellsfugler som tiur, røy og ryper.

 

Jaktdress for vinterens kaldeste jaktsesong

En jaktdress som skal brukes om vinteren må være laget av et materiale som er vanntett, vindtett og ikke minst varmeisolerende, slik at jegeren ikke blir våt eller kald. Det er også viktig at dressen er behagelig å bevege seg i, slik at jegeren kan bevege seg fritt i terrenget. Aller helst burde man bruke en jaktdress med vinterkamuflasje for å ikke syntes for mye om det er snø og frost i terrenget.

 

Tydelige signalfarger på jaktdresser

Orange og rødt er mye brukt som signalfarger på jaktdresser med kamuflasje for å gjøre jegeren mer synlig for andre jegere og for å redusere risikoen for ulykker under jakten.

 

Orange og rødt er to av de mest synlige fargene for mennesker. De er også farger som er lett å se i skumring og mørket. Dette gjør dem til ideelle signalfarger for jaktdresser.

 

I tillegg synes ikke orange og rødt særlig godt for øynene til f.eks. hjortevilt, som er spesialister på å oppdage bevegelse fremfor farger.

 

Kamuflasje på jaktdresser

Kamuflasje brukes på jaktdresser for å hjelpe jegeren å skjule seg for nyttedyrene. Dette kan gjøre det lettere for jegeren å komme nærme dyr uten å bli oppdaget, noe som kan gi jegeren en bedre sjanse til å skyte dyret.

 

Det finnes mange forskjellige typer kamuflasje, men de fleste er designet for å bryte opp formen og silhuetten på jegeren og gjøre det vanskelig for dyrene å se jegeren. Dette kan gjøres ved å bruke farger og mønstre som er vanlige i det miljøet jegeren jakter i.

 

For eksempel kan en jaktdress som er designet for å brukes i skogen bruke mønstre som ligner trær, blader og grener eller kombinasjoner av de ulike fargene fra skogen. Dette kan gjøre det vanskelig for dyr å skille jegeren fra omgivelsene.

 

I tillegg til å bruke kamuflasje på jaktdresser, kan jegere også bruke andre metoder for å skjule seg, for eksempel å bruke kamuflasjenett eller å gjemme seg i busker og trær.

 

Husk at en jeger trenger også gode jaktstøvler når det skal jaktes.

Et godt tillegg til en god jaktdress er ekstra kamuflasje som kamuflasjenett eller løvkamodress.

 

Les mer...Vis mindre...