Jaktradio for jegere

Sikker jakt med en god jaktradio

En jaktradio er et viktig utstyr for sikker jakt og jaktradioen lar deg holde kontakten med resten av jaktlaget ditt, selv når dere er spredt utover et stort område.

 

Jaktradioer er også nyttige for å varsle andre jegere i området, melde i fra om fare, for eksempel hvis det er et uhell eller hvis det er en farlig situasjon i området.

 

Hvordan velge jaktradio

Når du skal velge en jaktradio, er det noen ting du bør tenke på:

  • Type radio: Det finnes tre typer jaktradioer: analogedigitale og hybride. Analoge jaktradioer er billigere, men de har kortere rekkevidde og er mer utsatt for forstyrrelser. Digitale radioer er dyrere, men de har bedre rekkevidde, klarere lyd, mer sikkerhet og er mer støysvake. Hybride jaktradioer har både analoge og digitale signaler.
  • Rekkevidde: Hvor langt trenger du at radioen skal rekke? Hvis du skal jakte i fjellterreng eller på vidt sletteland, trenger du en radio med god rekkevidde og lang skogsantenne.
  • Vanntetthet: Jaktradioer blir ofte utsatt for vann, så det er viktig at du velger en radio som er vanntett med IP67.
  • Størrelse og vekt: Jaktradioer kan være tunge og upraktiske å bære med seg. Velg en radio som er så liten og lett som mulig, men som dekker dine behov.
  • Batteritid: Jaktradioer kan bruke mye batteri om man prater bort hele dagen, så det er viktig at du velger en radio med lang batteritid og tenker over bruken om det er lenge til neste lademulighet eller tar med ekstra jaktradiobatterier.

 

Jaktradioer på Skitt Jakt

Her hos oss på Skitt Jakt finner du et stort utvalg av jaktradioer fra kjente produsenter som Brecom, Icom, Lafayette og Zodiac. Vi har både analoge og digitale radioer, med og uten lang skogsantenne. Vi har også radioer som er vanntette, støysvake og har lang batteritid, samt ekstra batterier og diverse løsninger for øremusling eller Bluetooth direkte til hørselvern.

 

På nettsiden vår finner du mer informasjon om jaktradio

Les våre blogginnlegg om jaktradio her.

 

Les mer...Vis mindre...