393378 393378 393378 393378 393378

Brusletto Villmarka Stor

Varenr: 232904
1 399,-
0 stk på nettlager.
 • 3Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke
Få mail når varen er på lager

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarSupport
Beskrivelse

Brusletto Villmarka stor har et blad med Skandinavisk slip og holk i rustfritt stål. Det gir det tradisjonelle skaftet den ekstra styrken kniven trenger når den blir brukt til å hugge med. Knivbladet har vår signatur; halvmånehakket i ryggen – for å løfte kaffekjelen av bålet. Kniven har et skaft i oliventre og fingervern.

 

 • Kvalitetsstål
 • Oljet oliventre skaft
 • Halvmånehakk til kaffekjelen
 • Fingervern
 • Skandinavisk slipt

 

Brusletto Villmarka stor er Brusletto sin største kniv noensinne. En kniv som er spesielt designet for de tyngste oppgavene. Perfekt for å rydde busker før du setter deg opp på jaktpost eller for å rydde litt der du skal ha leirplassen for kvelden. Kniven er selvsagt grundig testet i norske skoger og fjell, og på vinterstid i våre polare strøk.

 

Skaft og slire

De fleste skaft på Brusletto kniver er laget av enten masurbjørk, bjørk, rotnøt, oliventre eller micarta.  Villmarka stor er har oljet oliventre i skaftet. Noe som gir et skaft som er godt å holde i og en god karakter i treverket.

Skaftet er innsatt med linolje og deretter polert slik at det er nærmest vedlikeholdsfritt. Hvis det etter som tiden går skulle trenge vedlikehold kan skaftet settes inn med olje, eksempelvis en møbelolje eller lignende. Skaftet har en design som skal sikre et trygt og godt grep, og være tilpasset knivens bruksområde.


Sliren er laget av okselær, og Villmarka stor har et eget knivfeste som holder kniven på plass når den er i sliren. Da oppbevares den trygt og godt på plass under all slags ferdsel og aktivitet i skog og mark. Sliren er satt inn med lærglans som beskytter læret. Sliren kan vedlikeholdes ved å sette den inn med litt lærfett eller skokrem en gang i blant etter behov.

 

Ta godt vare på kniven din og tørk godt av den etter bruk før den settes tilbake i sliren. Da har du en flott brukskniv veldig lenge.

 

Mål og egenskaper

Egenskap
Total lengde 36 cm
Lengde på knivblad 22,5 cm
Knivstål Rustfritt stål 440C
Matriale skaft oljet oliventre
Vekt (gram) 262
Hva følger med Slire i sort okselær

 

 

 

 Hvordan vedlikeholde din Brusletto kniv

Når du har gått til det skritt og kjøpt deg en kvalitetskniv fra Brusletto & Co AS så har du en kniv som vil vare i mange år. For å holde kniven pen anbefaler vi at du rengjør den etter bruk med rent vann eller kanskje litt svakt såpevann og tørker godt av den før du setter den tilbake i sliren.

 

Normalt vil ikke skaftet trenge noen etterbehandling på lang tid, men dersom det er nødvendig kan du bruke en god møbelolje. Sliren kan ved behov settes inn med fett for lær.

 

Det er fire ting som avgjør hvor godt kniven holder seg skarp:

 1. Stålkvalitet
 2. Hardheten
 3. Eggens utforming
 4. Hva kniven brukes tilBrusletto knivblader er laget i rustfritt stål, som er herdet til en hardhet på 56-58 Rockwell. Noen blader er hulslipt, andre er konslipt og andre igjen har vanlig Skandinavisk rett slipe.

 

Under bruk er det særlig to prosesser som sløver eggen. Det ene er hard belastning som bryter løs små stykker av eggen og gjør den sagtakket. Det andre er at eggen legger seg. Dette kan rettes opp med noen drag med knivstål. Etter noe tids bruk vil kniven uansett bli sløv og vi skiller mellom å slipe og å bryne kniven.

 

Når en kniv blir sløv så betyr det at den mister den koniske formen den har blitt gitt under produksjonen. Bryning av kniven vil midlertidig kunne gjenopprette denne. Ved større hakk eller skader må knivbladet slipes. Det bør gjøres på en slipestein der det er viktig at temperaturen ikke blir for høy slik at du ødelegger herdingen i bladet.

 

Det har alltid vært diskusjon om man skal slipe med eller mot slipesteinen. Det som er viktig er at eggen blir rett, og ikke buet, og da må du slipe med samme vinkel i forhold til slipesteinen hele tiden på begge sider av bladet.

 

Når kniven skal brynes anbefaler vi at du holder brynet stille og fører kniven over brynet som om du vil skjære tynne skiver av det. Før kniven frem og tilbake eller i sirkler til den er tilstrekkelig skarp.

 

For ytterligere å finpusse en superskarp egg kan du dra kniven over et lærbryne. Bryning av eggen på lærbryne må alltid skje med eggen, gjør du det mot eggen har du ikke noe lærbryne lenger. Skjerpestål må brukes med samme vinkel som under slipingen. Hold kniv og skjerpestål slik at du har kontroll på dette å dra kniven rolig i en buebevegelse fra skaft til spiss. Bytt side for hvert drag. Start med litt trykk og avslutt forsiktig.

 

Ha omsorg for Brusletto-kniven din og den varer i generasjoner.

 

Om Brusletto

Brusletto & Co AS ble etablert i 1896 av Rognald Brusletto. Historien om malmbryting på Hardangervidda og handverksmessig produksjon av sigder, ljåer, økser og sverd rundt Geilo startet allerede for 1500 år siden. Geilo ble tidlig i historien et etablert kraftsentrum for smiing av redskap til arbeid og fritid.

 

Det er derfor en meget lang tradisjon som handverkeren og industribyggeren Rognald Brusletto skriver seg inn i da han startet opp som kniv- og ljåsmed på Geilo i 1896. Da han tegnet og utviklet maskinhammeren basert på vannkraft åpnet han samtidig for en teknisk utvikling og industriell produksjon som skulle sette sitt preg på bedriften og lokalsamfunnet i flere generasjoner.

 

I dag produserer Brusletto & Co finere sports- og turkniver. Våre kniver er et viktig verktøy enten du skal på vandretur eller du skal jakte og fiske. Knivene er designet og produsert for å være i bruk. Formen på skaft og knivblad er forskjellig alt etter behovet du som bruker ønsker å dekke. Og ikke minst hva som ligger best i hånden din.

 

Stålet vi bruker er høyverdig knivstål. Det er behandlet, stanset ut og herdet til den optimale hardheten. Kniven skal holde lenge på skarpheten samtidig som den ikke skal være vanskelig å sette opp igjen når det trengs.

 

Vi bruker forskjellige tresorter i våre skaft så som masurbjørk, bjørk, oliventre, nøttetre og rotnøtt. Våre trematerialer kommer fra forskjellige steder og er ikke utrydningstruet.

 

Vi tilstreber en miljøvennlig produksjon og har retur-rutiner på restmaterialer der hvor det er mulig.

 

Vi er stolte av våre kniver, de er laget med erfaring samlet gjennom over 120 års produksjon.

 

Vår ide er at en kniv er følgesvennen på tur, et godt verktøy som skal hjelpe deg til å løse både små og store oppgaver. Den skal være ved din side....alltid!

 

Av hender for hender

Brusletto kniver er håndlaget av våre dyktige medarbeidere ved vår fabrikk på Geilo. Våre knivmakere plukker ut råvarer til skaft, slire og blad og bearbeider råvarene helt frem til den ferdige kniven. Det gjør at ingen kniver blir helt like, men alle våre kniver er laget for å vare og som bevis for dette gir vi derfor livstidsgaranti på våre kniver.

 

Går noe galt reparer vi kniven dersom det er mulig, hvis ikke får du en ny tilsvarende kniv. Vår grunntanke er at en Brusletto-kniv er en følgesvenn på tur, et godt verktøy som skal hjelpe deg med å løse både store og små oppgaver.

 

Den skal være ved din side... alltid!

 

Visste du dette om Brusletto kniver?

 • For å produsere en eneste kniv, er det i gjennomsnitt 50 arbeidsoperasjoner utført for hånd
 • Okselær til slirer stanses ut manuelt
 • Kvaliteten kan variere innenfor det samme lærstykket. Vi bruker kun den beste kvaliteten til våre slirer
 • Slirene sys for hånd
 • Skaftet produseres fra en treplanke
 • For å lage et knivskaft kreves det ca. 1 kg rå masurbjørk
 • Fra emne til skaft skjer på få minutter i dreiebenken. Utformingen av skaftet er avgjørende for bruksegenskapene til knivene
 • I ovnene herdes knivbladene i 1075 grader Celsius
 • Roboter hjelper oss med selve fremstillingen, men menneskene har fortsatt den viktigste rollen i knivproduksjonen.
 • Montering og siste finpuss er håndarbeid på Brusletto & Co AS.
 • Alt overskudd av stål og metall fra stansing av knivblad og holker resirkuleres.
 • Vi bruker miljøvennlige og ufarlige materialer i våre produksjonslokaler.

 

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Support