125423 125423 125423 125423
BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarTilbehørSupport
Beskrivelse

Alfa Militær M/77 er en lett tur- og jaktstøvel i fullnarvet lær og forsvarets marsjstøvel. Slitesterk for allsidig terreng og hele Norges favoritt militærstøvel som er Alfa sin originale støvel for militær tjeneste og en favoritt blandt jegere og friluftsmennesker.

 

 • Topp lærkvalitet: Full-grain leather
 • Stabiliserende PU-midsåle
 • Original Alfa modell
 • Forseglede sømmer

 

ALFA M/77 Marsjstøvel ble utviklet i samarbeid med det Norske Forsvaret så tidlig som i 1976. Fullnarvet lær er den beste lærkvaliteten, med gode pusteegenskaper og en glatt overflate som ved rett vedlikehold gjør den svært slitesterk og vannavvisende. Marsjstøvelen er uforet og vil derfor tørke svært raskt. Kroker og D-ringer forenkler lukking av støvelen. Den stabile PU yttersålen er kompatibel med NATO binding.

 

Modellen har en romslig passform og kan oppleves som litt stor i størrelsen. Hvis du har en slank fot eller er usikker på størrelsen, anbefaler vi deg å velge den mindre størrelsen  eller benytte et par store sokker.

 

Disse støvlene leveres uten såler og vi anbefaler en god ullsåle, se i fanen tilbehør eller klikk deg inn til produktet Norsk Ullsåle Utmark

Topp lærkvalitet: Full-grain leather

Fullnarvet lær er den beste lærkvaliteten, med gode pusteegenskaper og en glatt overflate som ved rett vedlikehold gjør den svært slitesterk og vann- /snøavvisende.

Bruksområder

 • Lettere turer
 • Dagsturer i skog og mark
 • Hytte-til-hytte turer
 • Sopp og bærsanking
 • Smygjakt
 • Jakt med hund
 • Til militær uniform

 

Detaljer

VEKT: 670 g pr sko/støvel (EU 42)

SKAFTHØYDE: 20.0 cm (EU 42)

PASSFORM: Wide,Big size

MATERIALE: Full-grain leather

SÅLE: Lightweight PU sole

Farge: Sort

Ikke foret

Fullnarvet lær

Standard binnsåle

PU Yttersåle

Hurtigsnørings system


 

Vedlikehold av Alfa M/77 marsjstøvler

Grundig innføring i stell av støvler i fullnarvet lær.

ALFA utviklet for snart 50 år siden den ultimate marsjstøvelen til det Norske Forsvaret. Støvlene tåler tøff bruk i norsk natur og har høy slitestyrke, tørker rask, har lav vekt og kan tilpasses føttene med rett vedlikehold. ALFA leverer i dag M/77 marsjstøvlene til Forsvaret med den samme solide kvaliteten som i 1977.
Med rett vedlikehold vil skoene være relativt vanntette og de vil over tid tilpasse seg din fot.

Lufting etter hver langtur

Innleggssålene absorberer mye fuktighet og tørker raskere på utsiden av støvelen. De bør derfor tas ut etter hver lengre tur slik at støvlene får lov til å lufte skikkelig ut og tørke godt opp. Dette er spesielt viktig å huske på ved turer som går over flere dager. I en ideell verden bør en lærstøvel gjennomtrukket av vann tørkes i minst 24 timer før den brukes igjen.

 

Rengjøring av lærstøvler

Sett aldri bort sølete støvler.

Skal du vaske, pusse eller impregnere støvlene må du også fjerne lissene slik at du kommer til under disse.

Når innleggssålen og lisser er fjernet, må smuss fjernes fra skinnet.

For normale nivåer av skitt vil børsting med Alfa Leather Brush  og rengjøring  under lunkent rennende vann og litt oppvaskmiddel være nok.

For spesielt skitne støvler anbefales Alfa Clean & Refresh

Et effektivt rengjørings middel som fjerner flekker og skitt.

 

Instrukser

 1. Fjern løs skitt med en fuktig klut.
 2. Rist flasken og spray jevnt på sko/støvelen.
 3. Bruk en fuktig klut til å vaske på skoen.
 4. Skyll eventuelt under springen eller tørk av med en klut.
 5. jenta hvis nødvendig og deretter impregner skoen umiddelbart.

 

Overmaterialet i den rengjorte skoen har nå mer åpne porer og vil da lettere absorbere vann. For å redusere vannopptaket, må impregnering tilføres etter at skoen har tørket.

 

Tørking av lærstøvler

Hvis du har hatt behov for å rengjøre skoene med vann må de få tørke godt før videre behandling. Det beste er å sette dem i romtemperatur i minst 24 timer. Har du vasket dem innvendig, kan du fylle skoene med avispapir i 30 minutter først for å få ut størsteparten av fuktigheten. Videre vil det ta 2-3 dager før de er tørre igjen
Støvler tåler ikke for sterk varme og vi anbefaler å benytte tørketemperaturer under 37 grader. Plasser aldri støvler til tørk på en radiator, nær ovnen eller en annen varmekilde. Vått lær skades veldig lett ved for sterk tørking; det blir sprøtt og krymper, noe som ofte resulterer i sprekker på utsatte steder.

 

Hva slags vedlikeholdsprodukter skal jeg bruke?

Alfa Shoes Care Polish(sort/brun) - skokrem som pleier, beskytter og gir fargen tilbake på sko/støvler i fullnarvet skinn, det vil si skinn med blanke overflater. Pleier, mykgjør og gir næring til skinnet, dermed forlenges levetiden på sko/støvelen. Den er vannbasert og inneholder bare naturlige ingredienser.

Instrukser

 1. Rengjør skinnet.
 2. Tilfør skokremen med en klut og smør den inn i skinnet.
 3. La det tørke og så puss over med en klut eller børste.
 4. Deretter impregneres skoen/støvelen med Alfas spray eller voks

 

Impregnering av lærstøvler

Riktig impregnering reduserer vann- og smussopptak, samtidig som skoen beholder sine pusteegenskaper.
Bruk da Alfa Leather Wax ,en naturlig voks som impregnerer og beskytter mot vann og skitt. Denne gir fuktighet til skinnet og etterlater en litt skinnende hinne, og bør derfor kun brukes på fullnarv skinn, det vil si skinn med en glatt overflate.

 

Instrukser

 1. Rengjør skoen/støvelen med en klut eller børste.
 2. Tilfør voksen med en klut.
 3. Vent ca 10 minutter før skoen/støvelen pusses med en klut eller børste.

 

Riktig vedlikehold gjør læret betydelig mindre utsatt for at skitt fester seg. Videre beskytter et godt vokslag mot rifter og skader på læret. Tørt lær blir på den annen side lettere slitt og skadet.
Etter impregnering bør støvlene jevnlig gnis eller børstes godt med skokrem eller -voks.

 

Hvor ofte skal jeg behandle støvlene mine?

Hvor ofte du må impregnere støvlene er avhengig av hvor mye du bruker dem. Hvis du ser at støvlene begynner å trekke vann (mørke flekker) på enkelte punkter, er det tid for ny impregnering. Før større turer eller før jakta er det en selvfølge at støvlene får full behandling.

På støvler som er riktig impregnert og behandlet vil vannet legge seg som dråper oppå skinnet. Det betyr at skinnet er beskyttet. Skokrem kan du påføre så ofte det er ønskelig.
Rett type omsorg kan forlenge levetiden på støvlene dine betydelig.

 

Oppbevaring av støvler

Oppbevar dine støvler på et tørt og godt luftet sted, men ikke for varmt. Oppbevar aldri våte støvler i fuktige rom eller i bilen. Da vil det kunne dannes mugg og misfarging.  Ikke oppbevar støvlene dine på gulv med undervarme. Dette tørker ut gummien i yttersåle og beskyttelseskanter og forkorter levetiden. Sålene vil også kunne oppfattes som glattere.

 

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Tilbehør
Support