679101 679101

Øyo Tinden Foldekniv

Solid foldekniv med valnøttskaft

Varenr: 272314
599,-Kampanjepris
799,-Ordinær pris
-+
1 stk på nettlager
  • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarAlternativerSupport
Beskrivelse

Øyo Tinden foldekniv er en solid foldekniv med sandblåst 8CR stål i knivbladet og valnøtt i skaftet. Kniven har kulelager og fingerflip slik at kniven enkelt kan åpnes med en hånd. Kniven har også en låsemekanisme som automatisk kommer på når knivbladet åpnes.

 

Foldekniven kommer med en klips slik at kniven kan henges i beltet, samt en skinnsnor for å enkelt kunne henge opp kniven.


 

Størrelser og vekt

  • Bladlengde: 9 cm
  • Total lengde: 21 cm
  • Vekt: 155 g

 

Spesifikasjoner

  • Knivstål: Eksklusivt stål, 8CR
  • Skaft: Valnøtttre
  • Slire: Skinn, brun

 

Premium knivstål

Ved valg av stål vurderes egenskaper som varighet på skarphet, enkel vedlikehold og sliping, og sist, men ikke minst, prisen og tilgjengeligheten på stål. Alle disse praktiske egenskapene er uløselig knyttet til hardheten til stålet. For Øyo handler god stålkvalitet om balansen mellom varighet på skarpheten til kniven, altså hvor lenge den varer før den blir sløv – og hvor lett den er å slipe opp igjen. Vi har derfor valgt på en stor andel av våre kniver å legge oss på en hardhet i stålet som vi mener er riktig i forhold til den nevnte balansen.

 

Kvaliteten på stålet har en god robust sliteevne. Stålets hardhet gjør at kniveggen krummer seg litt, uten å knekke når det blir slitt eller møter frosne eller harde råvarer som ben. Stålet er hardt nok til å bevare skarpheten lenge og lett å slipe opp kniveggen når eggen blir sløv (alt etter hvor mye du bruker kniven selvfølgelig).

 

Her får du mye stål for pengene og et svært godt valg for de fleste. Eggen er satt opp på 20 grader og stålet er herdet til ca 55-57 hrc. Stålkvalitet som går under denne kategorien er f.eks 5-8cr, 4116, 440A/B, AUS6-8, 13C26.

 

Vedlikehold

Ta vare på kniven din, så varer den lenger.

  • 1. Tørk godt av knivbladet etter bruk og før den settes inn i sliren
  • 2. Slip knivbladet ved behov
  • 3. Sett inn skaftet med nøytral matolje om det føles tørt

 

Om Øyo

Brødrene Øyo på Geilo har laget verktøy, økser, kniver, kjøkkenutstyr og gaveartikler i over 130 år. Kvalitet er grunnstenen i familiebedriften, og slik har det vært siden Knut Øyo startet historien i 1882.

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Alternativer
Support