411376 411376

Hultafors slipestein

Nyttig produkt for kniv- og øksarbeide

Varenr: 238872
379,-
-+
1 stk på nettlager
  • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarAlternativerSupport
Beskrivelse

Med Hultafors slipestein sliper du enkelt og sikkert øksen din uansett hvor du befinner deg. Slipesteinen har en god størrelse og er designet for å gi sikkert og fast grep for å beskytte fingre og hender.

 

  • Perfekt til sliping av økser.
  • Grovkornet slipeside 180.
  • Finkornet slipeside 600.
  • Total vekt: 220 g
  • 75 mm diameter.Den stilige beholderen i lær beskytter slipesteinen og sikrer lang levetid. Den grove siden har kornstørrelse på 180 og den fine har kornstørrelse på 600, noe som er en god kombinasjon for sliping av økser. Slip gjerne med vann så går arbeidet lettere.

 

Teknisk info om Hultafors Forsberg Trekkers little helper

ModellHultafors slipestein
Art.nr.840792
Slipe grovhet600/180
Diameter75mm
Tykkelse25mm

 

Oppbevaring av øks

Øksen må aldri oppbevares på ekstremt tørre steder, for eksempel i fyrrom eller satt opp mot en ovn. Da risikerer du at skaftet tørker, slik at øksehodet løsner under bruk.

 

Bruk av øks

Slå aldri mot øksens nakke med et annet verktøy. Bruk aldri øksen som slegge. Det er bare sleggeøkser som tåler å brukes som slegge.


 

Slik sliper du din Hultafors øks

Bruk en konveks egg når du skal fjerne greiner, felle og kløyve.

  1. Bruk en rekk egg når du skal hugge.
  2. Hvis øksen slipes med en vinkel, er den farlig å bruke, siden den kan skli!
  3. En konkav egg gir høyere risiko for at øksen splintres.


Du kan slipe eggen med sandpapir eller en benkslipemaskin. Den tryggeste måten å slipe den på, er med en våtslipemaskin, men av og til kan det være nødvendig å først slipe bort grader eller andre skader ved hjelp av en annen metode, for eksempel en benkslipemaskin.

 

OBS! Det er veldig viktig at du er forsiktig når du sliper, og du må sørge for at øksen ikke påvirkes av varmen. Hvis deler av øksen blir blå, viser det at den herdede sonen har forsvunnet fra den delen av øksen, slik at den ikke lenger er like motstandsdyktig mot slitasje.

 

Personlig håndverk

Øksene våre smis for hånd. De har blitt laget på denne tradisjonelle måten siden 1697. Ved Hults Bruk i Östergötland er det mange smeder som utfører arbeidsoppgaver som ikke mange andre klarer. Det er bare noen få produsenter i hele verden som har smeder som kan produsere denne typen håndverk.

 

Solid materiale

Øksehodene smis av svensk øksestål av gjennomgående høy kvalitet. Stålet slås mange ganger til øksen har fått sin endelige form. Det er en kostbar metode, men den øker stålets tetthet, og derfor også øksens slitestyrke og levetid, spesielt hvis du sammenligner den med økser som smis med bare noen få slag.

 

Herdemetoden vår skaper en tydelig hard sone, der øksen kan slipes uten at eggen svekkes. Når øksene våre brukes på riktig måte, kan de vare i generasjoner.

 

Om Hultafors

Hultafors er en ledende produsent av pålitelige håndverktøy som er utviklet for kresne håndverkere over hele verden. I over 130 år har vi utviklet innovative verktøy som du kan stole på – i enhver situasjon.
Produktutvikling er vår drivkraft. Når vi tror på en idé, gir vi 100 prosent. Resultatet er produkter som har best mulig funksjonalitet, pålitelighet og presisjon. Verktøy du kan stole på i alle situasjoner, hver dag.

 

Hultafors filosofi

Du kan være trygg på at hvis du velger et Hultafors-verktøy, får du et produkt med maksimal funksjonalitet, presisjon og kvalitet.

 

Hultafors har unik kunnskap om profesjonelle håndverkeres arbeidsdag. Det samme med erfaring. Det hele startet i 1883, da Karl-Hilmer Johansson Kollén designet det som nå er den verdenskjente tommestokken. Siden den gang har vi utviklet og produsert verktøy for håndverkere i 130 år.

 

Hultafors tilbyr et bredt utvalg av håndverktøy for alle typer profesjonelt håndverk. Produktene våre utvikles i samarbeid med profesjonelle brukere med mål om å bidra til å gjøre arbeidsdagen så enkel og effektiv som mulig. For eksempel tester profesjonelle håndverkere produktene til alle er fornøyd med resultatet. For oss er dette den eneste måten å sikre at produktene våre lever opp til løftet vårt på – verktøy du kan stole på.

 

Hultafors sine produkter er utviklet med fokus på dine behov. Vi streber etter å utvikle ergonomiske og holdbare produkter i slitesterke materialer. På den måten kan vi sikre at produktene får maksimal levetid, samtidig som vi reduserer miljøpåvirkningen.

 

En bærekraftig standard

Vi har høye ambisjoner for vårt bidrag til en bærekraftig fremtid. For oss er det viktig at du kan stole på både produktene våre og alt som skjer i virksomheten.

 

Vi arbeider kontinuerlig for å forbedre oss for å redusere kostnader, styrke virksomheten og til syvende og sist oppfylle kundenes behov – og overgå deres forventninger. For oss er bærekraft like mye et samfunnsperspektiv som en miljømessig tilnærming.

 

Ved å ta hensyn til samfunnet og miljøet styrker vi både kulturen vår og virksomheten vår, slik at kundene våre kan stole både på verktøyene våre og på handlingene våre.

 

Hultafors er sertifisert i samsvar med følgende standarder: NS-EN ISO 9001:2015 og NS-EN ISO 14001:2015.

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Alternativer
Support