Slakt, viltbehandling og trofé

 

Slakting av vilt er en viktig del av jaktopplevelsen og sikrer at kjøttet blir til gode og sunne matvarer.

Utstyret er en stor del av prosessen. Det er viktig med en skarp kniv, gjerne flere kniver til forskjellig bruk, hansker, forkle og noe for å henge viltet i. Riktig slaktehygiene er avgjørende for å unngå forurensning av kjøttet. Etter slakting blir kjøttet raskt nedkjølt for å forhindre bakterievekst.

 

Det er viktig å merke seg at korrekt slakting og håndtering av vilt er nøkkelen til mattrygghet og respekt for dyret. Å ha kunnskap om riktig slaktemetode og nødvendig utstyr er avgjørende for å få mest mulig ut av jaktens belønning.

 

Beskyttelse


 

Kniver og slaktesett

Øyo POM Filetkniv Sort skaft, 17,5cm
Kjøp
30%
293,-
419,-
7
Robust flåkniv
Kjøp
38%
215,-
349,-
5

 

Kjøkkenmaskiner & utstyr


 

Viltutstyr


 

Trofé

Behandling av en viltskalle for trofé krever presisjon, tålmodighet og grundig kunnskap om prosessen. Det innebærer fjerning av hud, kjøtt og øyne, rengjøring, koking, bleking, tørking og til slutt montering. 

Test av Vigra slakterforkle

Les artikkel

 

Sliping av kniver

Les artikkel

 

En god jaktkniv - hva skal til?

Les artikkel