412989

Gränsfors Eggbeskytter- Minsta Klyvyxan

Eggbeskytelse for øks

Varenr: 239405
219,-
0 stk på nettlager.
  • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke
Få mail når varen er på lager

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarTilbehørAlternativerSupport
Beskrivelse

Gränsfors’ økser kommer med en eggbeskytter av vegetabilsk garvet skinn.Skinnet garves for at det ikke skal brytes ned av bakterier. Garvingen bevarer og forbedrer skinnets naturlige egenskaper, og kan enten gjøres ved hjelp av naturlige plantestoffer som bark av ulike treslag, blomster og røtter, altså såkalt vegetabilsk garving, eller ved behandling med krom, såkalt kromgarving.

Vegetabilsk garving av skinn er noe man har drevet med i mange tusen år. I gamle elvesamfunn kom dyreskinn i kontakt med bark, blader eller fruktsorter, og forandret seg på en måte som gjorde at skinnet ikke lenger råtnet bort ved kontakt med vann og varme. Vegetabilsk garving utføres på omtrent samme måte i dag, men med mer effektive metoder. Vegetabilsk garvet skinn inneholder ingen tungmetaller, og er biologisk nedbrytbart.

I garvingsprosessen går skinnet gjennom flere ulike behandlinger, som salting, tykkelsesjustering (hinner og kjøttrester fjernes), vasking, fukting, pH-nøytralisering og så videre. Deretter behandles skinnet i en stor “vaskemaskin” med naturlige garvesyrer fra planteriket. Dette gjør at skinnet holdes naturlig, blir formstabilt og får en flott patina.

Gränsfors Bruk kjøper skinnet fra Tärnsjö Garveri, som er ett av svært få garverier i Sverige som fortsatt garver skinn vegetabilsk. Gränsfors Bruk har bestemt seg for å aldri bruke kromgarvet skinn, siden vi mener at det er for skadelig for miljøet. Kromgarving begynte man med mot slutten av 1800-tallet for å behandle skinn på en billigere måte enn vegetabilsk garving. Kromgarvet skinn inneholder rester av krom som kan være allergifremkallende, og dessuten er det ikke biologisk nedbrytbart.

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Tilbehør
Alternativer
Support