412521 412521 412521 412521 412521 412521 412521 412521 412521 412521 412521 412521 412521

Fjellulla women's crew neck XS

Deilig merinoull undertøy med AntiBug

Varenr: 239249
479,-Kampanjepris
799,-Ordinær pris
-+
1 stk på nettlager
 • 0Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarTilbehørAlternativerSupport
Beskrivelse

Fjellulla women's Crew Neck er ullundertøy overdel av høy kvalitet. Kløfrie, myke og deilige klær i slitesterk merinoull og bambus. Fjellulla har merinoull på utsiden og bambus på innsiden. Da beholder man de unike egenskapene til merinoull og bambus. Komfort og god bevegelighet er noe du opplever med Fjellulla.

 

AntiBug Textile er en teknologi som benyttes i alle produkter hos Fjellulla. Den beskytter oss mennesker mot insekter som flått, mygg, knott, klegg, fluer og andre insekter når du oppholder deg ute. Teknologien er luktfri, skånsom mot huden, og gir ingen irritasjon.

 

 •  Slitesterkt kombinasjonsmateriale av merinoull og bambus
 • Pustende og naturlig lukthemmende
 • Lengre bakstykke
 • Regular passform
 • Elastiske og flate sømmer, unngår gnissing mot huden
 • Tettsittende rundt håndleddene
 • Føles mykt og behagelig mot huden
 • Reduserer faren for flåttbitt med inntil 95,5 %
 • Gir luktfri insektbeskyttelse

 

Modellen på bildet er 162 cm og har størrelse S.

 

Vekt

260 gr/m2

 

Materiale

46% Merinoull, 21 % Bambus, 21 % Artemisia og 12 % Nylon og Elastan. 260gr/m2.

 

Vedlikeholdsråd

Maskinvask på ullprogram 30°C. Tenk på miljøet - ikke vask for ofte. Vaskes sammen med tilsvarende farge.

 

Unngå tørketrommel

Skal ikke tørkes i tørketrommel, ikke bruk tøymykner eller blekemidler.

 

Passform

Normal


 

Om AntiBug Textile

AntiBug Textile er en patentert teknologi som benyttes i alle produkter hos Fjellulla.

 

Etter flere år med research og samarbeid med blant annet Flåttsenteret og Pfizer har vi sett den intense utviklingen og spredningen av flått og flåttbårne sykdommer, Lyme Borreliose og TBE-Viruset, både her i Norge, i Europa og hele verden.

 

Klimaet har blitt varmere og insektsesongen lengre og mer intens, og vektorbårne sykdommer er på fremmarsj over hele verden.

 

AntiBug Textile beskytter oss mennesker mot insekter som flått, mygg, knott, klegg, fluer og andre parasitter når du oppholder deg ute. Klær behandlet med AntiBug Textile reduserer faren for å bli bitt av flått med inntil 95,5 %.

 

AntiBug Textile er en teknologi som beskytter oss mennesker mot insektbitt. Permetrin er godkjent av miljødirektoratet i Norge og EU, og er godkjent og anerkjent av WHO. Permetrin har blitt brukt i USA via Environmental Protection Agency (EPA) siden 1977.

 

AntiBug Textile-behandlingen skjer under tilvirkning av tekstilet. Noe som resulterer i effektiv og luktfri insektbeskyttelse som varer like lenge som den forventede levetiden på klær, altså 70 vask. Dette er også langt utover levetiden for de fleste ytelsesfinisher som vanligvis brukes i tekstilindustrien.

 

Insektmiddel direkte på huden i form av roll-on eller sprayflasker gir en høyere verdi av kjemiske stoffer. Med våre produkter unngår man dette.

 

Fordeler med å bruke Antibug Textile

 • Gir luktfri insektbeskyttelse.
 • Frastøter mygg, knott, klegg, flått, fluer og andre innsekter.
 • Forstyrrer nervecellene til insektet og insektet dør.
 • Mennesker unngår insektbitt og smitte av sykdommer.
 • Skånsomt mot huden
 • Gir ingen irritasjon
 • Vesentlig mindre absorbering i huden, enn ved bruk av f. eks myggspray

 

 

Om Merinoull

Merinosau er en sauerase som er selektert for ullproduksjon. Arten har sin opprinnelse fra Spania.

 

Ullen beskytter sauen fra de skiftende værforholdene den lever under, fra sol og varme til kulde og snø. Ull er bærekraftig ressurs som har vært til nytte og glede for oss mennesker gjennom årtusener. Ullen beskytter oss mennesker på samme måte.

 

Ull er varmt materiale som puster og isolerer godt og er temperaturregulerende. Når det er kaldt, vil ull virke varmeisolerende. Ull absorberer UV stråler, og beskytter derfor huden mot solbrenthet.

 

Klesplagg av ull har egenskapen at det oppleves varmt, på grunn av luft mellom fibrene. Ullfibre er skjoldete. Derfor kan ull faktisk virke varmere når det er fuktig. Da skapes en reaksjon som frigir varme. Fuktighet blir liggende utenpå og trekkes ikke inn.

 

Ull kan også brukes gjennom hele året siden det regulerer varmen. I tillegg absorberer og transporterer ull fuktighet og svette fra kroppen, uten å bli klam. Dette gjør at ull passer til alle typer aktiviteter uansett årstid. Ull er selvrensende og har bakteriehemmende egenskaper. Ullplagg kan (og bør!) ofte luftes mellom bruk og behøver ikke å vaskes så ofte. Ull hindrer også vond lukt. Merinoullfiber har bølgete struktur som gjør den svært elastisk og plagg som inneholder merino holder derfor fasongen godt.

 

Merinoull er spesielt kjent for sin myke gode kvalitet mot sensitiv hud. I den nyere tiden er også bambusklær og klær av viskose kommet inn i rekkene på grunn av det myke materialet, som er redningen for de som sliter med sensitiv hud.

 

Vi har derfor laget en kombinasjon av merinoull og bambus for å få et mest mulig behagelig og slitesterkt plagg som kan brukes til enhver anledning, hele året.

 

 

Om Bambus klesmaterialet

Bambus puster svært godt og absorberer bort fuktighet fra huden.

 

Bambus er et hurtigvoksende gress som kan vokse opptil en meter på ett døgn, og den kan bli 15 meter på bare seks måneder. Dette gjør at den binder store mengder med CO2 – opptil fem ganger så mye som et vanlig tre, i tillegg til å produsere 35 % mer oksygen. Det finnes et 1000-talls arter, men innen tekstilbransjen er det en type som i all hovedsak gjelder mosobambus, også kjent som ”kjempebambus”. Og dersom du skulle lure – pandaer spiser ikke mosobambus.

 

Klær av bambus har mange av de egenskapene som merinoull har. De føles utrolig mykt og behagelig og blir ofte brukt av mennesker med sensitiv og allergisk hud.

 

Bambus puster svært godt og absorberer bort fuktighet fra huden. Bambus kjennes svalt ut i varmen, og varmer når det er kaldt.

 

Bambusen har naturlige antibakterielle egenskaper som gjør at den kan dyrkes helt uten bruk av sprøytemidler.

 

Det aller meste av bambusen dyrkes økologisk (økologisk = uten bruk av kunstgjødsel og sprøytemidler).

 

 

Artemisia

Det vitenskapelige slektsnavnet Artemisia kommer fra gudinnen Artemis i den greske mytologien. Navnet «malurt» kommer av en påstått evne til å kunne beskytte klær mot møll.

 

Malurter er en gruppe planter som stort sett inneholder hardføre urter og buskvekster. Malurter er en slekt i kurvplantefamilien, og det finnes rundt 500 arter. De fleste artene har en sterk lukt og ble tidligere brukt for å holde møll unna. Blomstring skjer fra juli – september og den trives godt i veikanter, åkerkanter og brakkjord.

 

Flere malurtarter har vært brukt i medisiner, noen som krydderplanter, for eksempel abrodd og estragon. Den ble brukt som te og var en viktig bestanddel i absint.

 

Den friske eller den tørkede planten frastøter insekter. En svak te laget av den tilførte planten er et godt allsidig insektmiddel.

 

 

Om Mulesingfri ull i klesproduksjon

Mulesing er et inngrep som skal bekjempe angrep av flueparasitten Lucilia Cuprina, og er særlig brukt på merinosauen. Inngrepet innebærer kirurgisk fjerning av hudstykker rundt sauens haleparti. Det er en smertefull affære og bedøvelse brukes sjelden. Dyrevernere er sterkt imot praksisen mot mulesing, og mener den strider mot dyrevelferden.

 

I stedet for mulesing kan man forebygge på andre måter, som for eksempel hyppigere tilsyn, klipping av ull på utsatte områder, tidlig veterinærbehandling, bruk av insektmiddel, parasittbehandling, beiterotasjon og beitepleie.

 

Den globale ideelle organisasjonen Textile Exchange har utviklet en ny sertifiseringsordning for tekstilprodusenter – Responsible Wool Standard (RWS).

 

Denne ordningen garanterer at ullen som brukes i tekstilproduksjon er fri for mulesing. Med denne standarden og ordningen gir det oss et verktøy for innkjøp av ull som er sertifisert av en uavhengig tredjepart.

 

Fjellulla kan spore ullen vår ned til ullfarmen, og vi tar sterk avstand fra mulesing.

 

 

OEKO-TEX merking og produktsikkerhet

OEKO-TEX er verdensledende innen merking og promotering av produktsikkerhet og bærekraftig produksjon.

 

De tilbyr tekstilindustrien sertifiseringer, samt testing av produkter for skadelige stoffer gjort av uavhengige institutter og laboratorier med like testmetoder og felles standard. De tilbyr også tjenester for å optimalisere produksjonsforhold og forsyningskjeder med hensyn til bærekraft.

 

Fjellulla vil bruke tekstiler som overholder strenge miljøkrav og etiske standarder, og bruker derfor tekstiler som er verifiserbart sertifiserte.

 

Fjellulla sine samarbeidspartnere og leverandører er sertifiserte og sørger for at retningslinjer og krav følges. Materialer og tekstiler vi bruker skal være produsert så miljøvennlig som mulig, og på en etisk forsvarlig måte.

 

 

Eventyret Fjellulla

Fjellulla er en aktiv gjeng som liker å tilbringe tiden ute i naturen. Dessverre kan insekter ødelegge litt for de gode naturopplevelsene, og i stedet for å nyte herlige sommerkvelder blir man irritert når mygg, knott og flått herjer. Likevel var det ikke et alternativ å bli hjemme, så Fjellulla bestemte seg for å se nærmere på dette.

 

Fjellulla har prøvd ulike produkter innen insektmiddel, men syns det blir upraktisk og tungvint. Derfor ville de gjøre insektbeskyttelse til en del av garderoben, slik at man slipper å tenke på å ta med unødvendige produkter når man skal på tur.

 

Antibug Textile er en teknologi som benyttes i alle produkter hos Fjellulla, slik at du kan beskytte deg mot insektbitt og insekter som kan bære med seg smittesykdommer. Fjellulla utvikler og designer slitesterke kombinasjonsmaterialer av merinoull og bambus. Fjellulla sine fritidsklær er varme og kløfrie, slik at hele familien er mest mulig komfortabel på tur.

 

 

Fjellulla er utviklet og designet i Trondheim.

Bruk naturen, men ta dine forholdsregler og beskytt deg med Fjellulla og AntiBug Textile-teknologien. Antibug Textile er en teknologi som benyttes i alle produkter hos Fjellulla.

 

Etter flere år med research og samarbeid med blant annet Flåttsenteret og Pfizer har Fjellulla sett den intense utviklingen og spredningen av flått og flåttbårne sykdommer, Lyme Borreliose og TBE-Viruset, både her i Norge, i Europa og hele verden.

 

Klimaet har blitt varmere og insektsesongen lengre og mer intens, og vektorbårne sykdommer er på fremmarsj over hele verden.

 

AntiBug Textile beskytter oss mennesker mot insekter som flått, mygg, knott, klegg, fluer og andre parasitter når du oppholder deg ute. Klær behandlet med AntiBug Textile reduserer faren for å bli bitt av flått med inntil 95,5 %.

 

AntiBug Textile er en teknologi som beskytter oss mennesker mot insektbitt. Permetrin er godkjent av miljødirektoratet i Norge og EU, og er godkjent og anerkjent av WHO. Permetrin har blitt brukt i USA via Environmental Protection Agency (EPA) siden 1977.

 

AntiBug Textile – behandlingen skjer under tilvirkning av tekstilet. Noe som resulterer i effektiv og luktfri insektbeskyttelse som varer like lenge som den forventede levetiden på klær, altså 70 vask. Dette er også langt utover levetiden for de fleste ytelsesfinisher som vanligvis brukes i tekstilindustrien.

 

Insektmiddel direkte på huden i form av roll-on eller sprayflasker gir en høyere verdi av kjemiske stoffer. Med Fjellulla sine produkter unngår man dette.

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Tilbehør
Alternativer
Support