KKC RIFLESTOKKER

KKC er resultatet av Kjetil Kverndokks løsning på diplomoppgaven ved Institutt for Industridesign ved Arkitektur- og Designhøyskolen i Oslo i januar 1998. KKC ble rangert som beste oppgave og en av de beste gjennom skolens historie. KKC ble i 1999 tildelt hederlig omtale i Norsk Designråds konkurranse Unge Talenter. Etter utallige oppfordringer om å realisere produktet, bestemte Kverndokk seg våren 2003 for å starte kommersiell produksjon og våren 2005 var de første stokkene klare for levering. 

 

KKC er funksjon, ergonomi og estetikk i en og samme riflestokk. Bak hver KKC ligger avansert teknologi, godt håndverk, lidenskap og entusiasme.

 

 


Det brede kileformede forskjeftet gir mange fordeler. Du får et godt tak, uansett hvor på forskjeftet du velger å holde. Frikssjonstruktur i grepet gjør at du får et stødig og behagelig anlegg i hånden og holder igjen munningsvippen lettere. Formen på forskjeftet gir deg også et godt grep i balansepunktet på rifla når du bærer den i en hånd. Riflestokken kan enkelt tilpasses deg og din kikkert, med høydejusterbar kinnkappe og lengdejusterbar bakkappe. 


KKC er laget av farget laminert bjørk. KKC leveres i fargene sort eller brun. Laminatets egenskaper sammen med designet, gjør KKC til et svært sterkt og stabilt skjefte. Pistolgrepet er utformet slik at du har en naturlig og avslappet vinkel i håndleddet når du sitter på post eller bærer børsa under smygjakt og drev. Du er på ”hugget” uten å være ”trøtt i hånda”. Utformingen av pistolgrepet og friksjonsstruktur i overflaten, gjør at du raskt oppnår et riktig og godt grep. Raskt, riktig og behagelig grep, gir presise avtrekk.

 


KKC er behandlet med linolje basert olje og har en behagelig overflate som kan vedlikeholdes. KKC fås i fargene sort eller brun. Vi anbefaler lett vedlikehold med KKC Multi oil.


KKC veier ca 1,1kg, avhengig av hvilket system den er frest for. Med andre ord; et skjefte med overlegent grep og justeringsmuligheter, innenfor en vekt, som gir deg mange bruksmuligheter. KKC brukes bla av fornøyde jegere, jaktfeltskyttere og langholdsskyttere.


Det er høy presisjon i utfresingen for systemet, men vi anbefaler likevel at en kvalifisert person bedder og monterer børsa.  Vår børsemaker, Petter Korsell har god erfaring med dette.

 


Ved justering/demontering av kinnkappe/bakkappe har man alltid verktøyet til dette med seg. Det bakre reimfestet trykkes enkelt av!

 

Artikkelen er skrevet av: Mari Nomme

Foto: Jo Stenersen