188560

A-Tec Milli Hertz 6,5 M13 x 1

Aluminiumslyddemper, 240mm, 310g, 35dBc

Varenr: 167391
3 380,-
-+
Bestillingsvare (Forventet 5 dager)
  • 0Butikklager

Du er 1 000 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseSupport
Beskrivelse

A-Tec Milli Hertz

Aluminiumslyddemper
 

Aluminiumsdemper produsert av A-tec. Milli Hertz er en demper med slankt design og lav vekt.
 

  • 240mm totallengde
  • Bygger 150mm forran løpet39,5mm diameter
  • 310 gram
  • Demper 308Win 25db(c)
  • Godkjent for standar kalibre

 

 
Vedlikehold
Vedlikehold og rengjøring gjøres enklest ved å spraye areosol (type WD40 e.l.) inn i lyddemperen og blåse det rent med trykkluft. Det vil ikke være nødvendig å ta demperen fra hverandre ettersom demperen er ment for korte skuddserier og jaktbruk. Dette bevarer også gummipakningene som er komplisert å sette sammen igjen. Som alle andre lyddempere er det viktig å skru den av riflen etter bruk. Dette gjelder spesielt for Carbon 01 da endestykket er konstruert slik at den skrur seg hardere fast hver gang det skytes. Denne konstruksjonen har vist seg å være meget effektiv - og vil bidra til at lyddemperen vil kunne sette seg svært hardt fast hvis den ikke tas av etter bruk.
 
Godkjente kalibere.
A-TEC Milli Hertz er godkjent for bruk med standardkalibere og ikke magnum eller høykapasitetspatroner. Eksempler på godkjente standardpatroner:
 
 
Art. nr.
Modell
Cal. Gjengesnitt
    Milli Hertz  6,5 <M18x1
    Milli Hertz  30 <M18x1
    Milli Hertz  338 <M18x1
    Milli Hertz  9,3 <M18x1
    Milli Hertz  223 <M18x1
    Milli Hertz 8mm <M18x1
    Milli Hertz 9,3mm <M18x1
 
 
 
 
Om A-TEC
Vi har igjennom mange år opparbeidet oss know-how og utstyrspark som kreves for å utvikle og produsere effektive lyddempere. Foruten lyddempere som er hovedproduktet utvikles også spesialprodukter til spesifikke behov innenfor jakt og skyting.
 
Vårt fokuset er å utvikle innovative produkter av høy kvalitet i funksjonell design. Vi lanserte bl.a. prinsippet om moduloppbyggede lyddempere på det skandinaviske markedet.
 
For å beskytte vår teknologi er produktene patentert både i inn- og utland.
 
Som en konsekvens av kraftig stigende etterspørsel i inn og utland utvidet vi vår maskinpark vesentlig i 2011.
 
Alle våre produkter utvikles og produseres i Norge. Produktene selges kun igjennom lisensierte børsemakere og våpenforhandlere.
 
 
Vedlikehold av A-TEC lyddempere
Ved skyting dannes det kondens innvendig i lyddemperen som inneholder blant annet ammoniakk. Dersom lyddemper ikke fjernes innen rimelig tid etter skyting vil det dannes rust i geværløpet. Det vil derfor være hensiktsmessig å skru av lyddemperen etter skyting på bane før våpenet pakkes vekk for transport og på jakt skal lyddemperen tas av etter endt jakt.

Oppbevar lyddemperen slik at luft fritt kan strømme gjennom for at den skal tørke. Når lyddemperen er tørr kan det med fordel sprayes en liten mengde olje (aerosol) inn i demperen.
 
Våre lyddempere skal monteres av autorisert børsemaker. Gjenger og brysting skal ha glatt overflate og være tilpasset demper slik at lyddemperen skrues lett av og på, men uten stor følbar slakk før enheten er trukket fast mot brysting.
 
Før montering skal det sjekkes at det er fri passasje gjennom lyddemper og løp, at gjenger og brysting er tilstrekkelig rengjort og fri fra partikler og slagmerker.
 
Dersom det er ønskelig å beholde egenskapen med å kunne demontere lyddemperens moduler skal lyddemper demonteres etter hver skyting og gjenger og O-ring smøres med et egnet fett med minimum 300 °C temperaturbestandighet. Det skal ikke brukes partikkelforsterkede smørefett med store eller metalliske partikler, slik som kobberfett. Dersom slike fett ønskes brukt anbefales fett av type MolyCote G-Rapid+.
 
Lyddemperen skal ikke utsettes for temperaturer over 200 °C over annet enn kort tid og ikke over 100 °C over lengre skyteøkter.
 
Bruk av miragetrekk anbefales ikke til lange skyteøkter grunnet de isolerende egenskapene. ­Dersom slike trekk benyttes skal disse fjernes etter 10-15 skudd med normalnivå kalibre som f.eks 6,5x55 og .308win og skyting opphøre til lyd­demperen igjen er avkjølt til omgivende temperatur.
 
Vær oppmerksom på temperatur i lyddemper ved bruk på magnumkalibre, da disse vil gi vesentlig færre skudd i serie før maksimal temperatur er oppnådd.
Support
188560