409897 409897

Øyo Falketind Slirekniv

Solid allround fulltange kniv

Varenr: 238392
1 119,-Kampanjepris
1 599,-Ordinær pris
-+
8 stk på nettlager
  • 1Butikklager
stk i den fysiske butikken i Sandefjord - Sendes ikke

699 kroner unna å få FRI FRAKT!

BeskrivelseKundeanmeldelserSpørsmål & svarSupport
Beskrivelse

Øyo Falketind er en solid allround kniv som er laget for røff bruk og har gjennomgående fulltange knivblad i oksidert Sandvikstål 12C27, herdet til 58-60hrc, som gjør at den holder seg skarp lenge. Holder en klassisk jaktkniv design.

 

  • Oksidert Sandvikstål 12C27
  • 10cm blad lengde
  • Fingerstopp

 

Skaftet er godt å holde i og laget i slitesterk micarta som består av epoxy/resin og andre funksjonelle materialer som gjør det upåvirkelig av fukt og vann. Micarta materialet gjør også at gripeevnen opprettholdes selv om man er våt på hendene. Skaftet har også fingerstopp for egen sikkerhet.

 

Skinnsliren kommer med justerbar beltestropp for tygg og praktisk oppbevaring på tur.

 

 

Testet til 8 av 10 i bladet Jakt nr. 3 2020.

Sitat fra testen: "Hvis du er ute etter en lett jakt/slaktekniv er ikke Falketind førstevalget, men hvis vekta ikke er avgjørende, og du ønsker en dønn solid og sikker kniv, er Falketind absolutt en kandidat" + Holder eggen lenge, godt grep selv når det er vått, skaft tåler fukt og skikkelig rengjøring"

Les hele testen fra Jakt her (PDF som åpnes i ny fane)

 

Testet til 9 av 10 i bladet Villmarksliv nr 12 2021

Sitat fra testen: "Alt i alt en lekker brukskniv som kan gå i arv om du bahendler den skikkelig" + "Solid, stort bruksområde, ligger godt i hånden".

Les hele testen fra Villmarksliv her (bilde som åpnes i ny fane)

 

Stålblad

Oksidert Sandvikstål 12C27 gir en maksimal hardhet og optimal rustbeskyttelse. Knivbladet er herdet til 58-60hrc, som er en hardere stålherding enn på de andre Øyo knivene. Falketind er en god fulltange kniv som er 3,9mm tykk og har 10cm langt knivblad.

 

Størrelser og lengder

Bladlengde 10 cm

Total lengde 22 cm

 

Egenskaper

Fingerstopp som hindrer hånden i å gli ut på bladet under vanlig bruk.

 

Stålkvalitet

For Øyo handler god stålkvalitet om balansen mellom holdbarheten på eggen, altså hvor lenge den varer før den blir sløv – og hvor lett den er å slipe opp igjen.

 

Øyo har derfor valgt å legge seg på en hardhet i på herdet stål som de mener er riktig i forhold til den nevnte balansen på den individuelle knivmodelle.

 

Om Øyo

Øyo på Geilo har laget verktøy, økser, kniver, kjøkkenutstyr og gaveartikler i over 130 år. Kvalitet er grunnstenen i familiebedriften, og slik har det vært siden Knut Øyo startet historien i 1882.

Kundeanmeldelser
Spørsmål & svar
Support